آکادمی آرتامن | آموزش ترید ،ارز دیجیتال و فارکس

تومان
0

انواع کیف پول های ارز دیجیتال

324234انواع کیف پول های ارز دیجیتال

انواع کیف پول های ارز دیجیتال

اولین و مهمترین قدم برای سرمایه گذاری در ارز های دیجیتال آشنایی با انواع کیف پول های موجود است به همین سبب پیشنهاد میکنم تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

کیف پول ارز دیجیتال برای نگهداری ارزهای شما استفاده می شود که انواع مختلفی دارد و انتخاب یک کیف پول امن ومعتبر نیازمند شناخت کلی از تمامی موارد آن است.

کیف پول‌ ارز دیجیتال (cryptocurrency wallet) کلیدهای عمومی و خصوصی را در خودش ذخیره کرده و با اتصال به بلاک چین‌های مختلف، امکان ارسال یا دریافت رمز ارز را برای شما فراهم می‌کند. کلید خصوصی همان نقش پسورد در حساب های بانکی و کلید عمومی نقش شماره حساب را دارد. (احتمالا نیاز به گفتن نیست که کلید عمومی رو میشه به اشتراک گذاشت اما خصوصی رو نه). کیف پول ارز دیجیتال همانند کیف پول در دنیای واقعی است با این تفاوت که به صورت فیزیکی نمی باشد و در واقع یک بیت کوین که به شما ارسال می شود حق مالکیت آن از فرستنده سلب و به شما تعلق میگیرد.

 

قبل از معرفی انواع کیف پول ارز دیجیتال بهتر است نکاتی در مورد انتخاب آن بررسی کنیم :

  1. بعضی از کیف پول ها از ده ها کوین پشتیبانی میکنند و بعضی از آنان تک ارزی هستند.
  2. از سایت های معتبر و رسمی کیف پول را نصب کنید و حواستون به افزونه های جعلی باشه.
  3. با توجه به تعداد دفعات استفاده تان از کیف پول آن را نصب کنید ؛ مثلا اگر روزانه قصد ترید دارید از کیف پول های انلاین که اتصال راحت تری دارند استفاده کنید.
  4. هرگز گذرواژه یا پین خود را در دسترس کسی قرار ندهید حتی تیم پشتیبانی کیف پول ! (بعدا نگی نگفتی)
  5. کیف پول خود را همیشه به روز نگه دارید و انتی ویروس دستگاه هم همینطور.

 

 

دسته بندی انواع کیف پول ارز های دیجیتال (cryptocurrency wallets)

 

انواع کیف پول بر اساس نوع دستگاه :

  • کیف پول‌های نرم افزاری (مبتنی بر وب / موبایلی / دسکتاپی)
  • کیف پول‌های سخت افزاری
  • کیف پول‌های کاغذی
  • کیف پول‌های ذهنی

انواع کیف پول بر اساس نحوه اتصال به اینترنت :

  • کیف پول‌های گرم (Hot wallets)
  • کیف پول‌های سرد (Cold wallets)

انواع کیف پول بر اساس حضانت :

  • کیف پول‌های حضانتی (Custodial wallets)
  • کیف پول‌های غیر حضانتی (Non-Custodial wallets)

 

 

کیف پول نرم افزاری

برنامه های قابل نصب روی موبایل یا کامپیوتر هستند که اطلاعات و کلید های خصوصی را به صورت آنلاین ذخیره میکنند و از طریق خدمات متمرکز مانند صرافی های متمرکز به شبکه بیت کوین متصل می شوند. امنیت آن‌ها توسط رمز عبور و ریکاوری فریزها (recovery phrases) تأمین می‌شود. تقریباً تمام افرادی که در زمینه معاملات خرد ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کنند، از این کیف پول‌ها استفاده می‌کنند به طور کلی برای معامله در فواصل دور مناسب است.

 

کیف پول نرم افزاری مبتنی بر وب

همانطور که از اسم این کیف پول پیداست ؛ نیاز به دانلود و نصب ندارد. از جمله فواید آن انتقال ارز با هرنوع سیستم و ثبت سوابق تراکنش در سرور مرکزی است و ارسال ارز برای شخص دیگر در این کیف پول بسیار ساده و راحت است. تنها با اسکن کردن کد QR مربوط به آدرس های دریافت ارزهای دیجیتال یا با انتخاب گزینه کپی، به‌ راحتی به این آدرس‌ها دست پیدا می کنید. اما امنیت پایین آن دردسرساز است در مواردی حتی عدم توانایی کنترل کلیدهای خصوصی تان نیز ممکن است. به دلیل ذخیره شدن این نوع کیف پول در فضای ابری ، دسترسی به آن از هر نوع دستگاه و در هرمکانی امکان پذیر است. کاربر دارای یک نام کاربری و یک رمز عبور میباشد و درگیر کلیدهای خصوصی و عبارت بازیابی نیست.

 

کیف پول نرم افزاری موبایلی

اپلیکیشنی است که در گوشی نصب می شود و به دلیل دسترسی آسان به گوشی کاربرد فراوان دارد به طوری که به پرکاربرد ترین کیف پول تبدیل شده است. در این نوع از کیف پول علاوه بر اینکه کاربران قادر به ذخیره آسان ارز هستند ، می توانند برای پرداخت خرید های روزانه در مکان‌ هایی که از رمز ارزها پشتیبانی می‌کنند نیز استفاده کنند. این نوع کیف پول نیزبه دلیل آنلاین بودن از امنیت خیلی بالایی برخوردار نیست و البته در صورت ربوده شدن تلفن همراه نیز در معرض خطر قرار می گیرد. برای تضمین امنیت برنامه همواره آن را آپدیت نگه دارید. مزیت مهم این کیف پول امکان اسکن کردن کد QR  با دوربین گوشی است که امکان خطا حین کپی کردن آدرس را از بین می برد.

 

کیف پول نرم افزاری دسکتاپی

این کیف پول روی ویندوز و لینوکس نصب می شود و امنیت و راحتی آن باعث پرطرفدار بودنش می شود (فقط باید مواظب باشین که دستگاهتون هک نشه). این کیف پول امکان کنترل کامل بر ارزهای دیجیتال خود از طریق کلید‌های عمومی یا خصوصی را می دهد. بررسی چارت ها در صفحه نمایش لپ تاپ و کامپیوتر به مراتب راحت تر از موبایل بوده و به همین دلیل تریدر های حرفه ای ترجیح می دهند از این کیف پول استفاده کنند.

 

 کیف پول‌های سخت افزاری

دستگاه فلزی کوچکی شبیه فلش است که از مولد اعداد تصادفی (RNG) برای تولید کلیدهای عمومی و خصوصی استفاده می کنند و چون به اینترنت متصل نیست  امکان هک وجود ندارد. این کیف پول رایگان نیست اما برای امنیت بالایی که می دهد ارزش هزینه کردن دارد. کلیدهای خصوصی هرگز از این دستگاه خارج نمی شوند وجز خودتان هیچ کس به آنها دسترسی نخواهد داشت. کار کردن با این کیف پول پیچیده تر است و اگر روزانه معامله میکنید از کیف پول های آنلاین استفاده کنید. برای انجام تراکنش با کیف پول‌های سخت افزاری، به کامپیوتر و یا برنامه نرم افزاری سازنده دستگاه نیاز است تا تراکنش را تایید (یا امضا) کنند. فقط زمان انتقال وجه به اینترنت وصل می شود و در واقع صرفا QR کد کلید خصوصی را برای اسکن و سپس ایجاد تراکنش در یک موبایل والت نشان می‌دهند.

 

کیف پول‌های کاغذی

با پرینت گرفتن کد qr می توان این کیف پول  را به سادگی ایجاد کرد که آدرس و کلید خصوصی شما روی آن چاپ می شود. همانطور که قابل حدس می باشد ، این کیف پول نیز آفلاین است و کاغذی بودن باعث غیر قابل هک بودن آن می شود ولی به دلیل اینکه امکان ازبین رفتن کاغذ از دستگاه بیشتر است در زمان حال استفاده چندان زیادی ندارد. زمانی که نیاز به انتقال ارز وجود دارد کافی است کد qr چاپ شده را اسکن کنید. وب سایت بیت ادرس برای ایجاد کیف پول  کاغذی کاربرد دارد. ترید کردن و یا پرداخت های روزانه به صورت مستمر با این کیف پول دشوار است اما برای نگهداری بخش اعظم سرمایه مناسب است.

 

کیف پول‌های ذهنی

این نوع کیف پول به گونه ای است که کلید خصوصی در حافظه کاربر به شکل عبارت بازیابی ذخیره می شود و دنباله ای مابین 12 تا 14 کلمه است. تقریبا می توان گفت مانند کیف پول کاغذی است با این تفاوت که همه چیز در ذهن شما ذخیره می شود اما باید گفت که اگر (مثل من) حافظه خوبی ندارید چندان هم توصیه نمی شود.

 

کیف پول‌های گرم

این کیف پول ها شامل کیف پول های نرم افزاری هستند . تنظیم آسان و سرعت بالا دارند که برای کاربران پرمعامله مناسب اند. این کیف پول ها در اکثر مواقع به اینترنت وصل هستند و در معرض هک هستند به همین سبب تمام دارایی خود را در این کیف پول قرار ندهید و فقط بخشی از سرمایه که میخواهید ترید انجام دهید را در آن قرار دهید. به طور کلی زمانی یک کیف پول گرم به حساب می آید که مستقیما از طریق آن بتوان به اینترنت دسترسی پیدا کرد و روی دستگاهی باشد که همواره به اینترنت متصل باشد. هرجا که باشید به راحتی دسترسی به این کیف پول را با اتصال به اینترنت دارید و بازیابی کلید خصوصی در صورت گم کردن آن راحت تر از کیف پول های سرد است اما کلیدهای خصوصی در سرور های شخص ثالث ذخیره می شوند و نسبت به کیف پول های سرد امنیت کمتری دارند.

 

کیف پول های سرد

کیف پول های سرد شامل کیف پول های سخت افزاری هستند. این کیف پول ها ارتباطی با اینترنت ندارند و به همین دلیل امنیت بهتر و بالاتری دارند. این نوع از کیف پول ها برای نگهداری‌‌های بلند مدت بیت‌ کوین یا سایر ارزهای دیجیتال توسط سرمایه گذاران مناسب اند. درواقع در یک ترید حرفه ای اصل سرمایه در یک کیف پول سرد می ماند و بخشی برای ترید به یک کیف پول گرم منتقل می شود. محبوب ترین کیف پول های سرد توسط کیف پول های گرم پشتیبانی می شوند . انجام تراکنش ها در این نوع کیف پول ها بیشتر طول میکشد و البته اگر کلید های خود را ذخیره نکرده باشید و گم کنید بازیابی آن غیر ممکن است.

 

کیف پول‌های حضانتی 

کیف پول های حضانتی یا درواقع امانی توسط یک نهاد قابل اعتماد کنترل می شوند و آنها حضانت کلید های خصوصی کاربران را دارند و به کاربران یک نام کاربری و پسورد می دهند که حتی در صورت فراموشی به راحتی با درخواست فراموشی رمز عبور پسورد جدیدی به ایمیل شما ارسال می شود. به دلیل اینکه دیگر نگرانی ای درمورد گم شدن کلیدهای خصوصی وجود ندارد بسیاری از مردم از این کیف پول استفاده میکنند با این حال خطر هک شدن شخص ثالث که نگهدارنده ارز های شماست وجود دارد. این کیف پول کارکرد راحت و سریع مخصوصا برای ترید کردن دارد و اغلب کاربران، مبادله رمز ارز در صرافی‌های متمرکز (دارای کیف پول حضانتی) را به غیر متمرکز (متصل به یک کیف پول غیر حضانتی) ترجیح می‌دهند.

 

کیف پول های غیرحضانتی

در این نوع کیف پول کنترل کلیدهای خصوصی بر عهده خود کاربر قرار میگیرد ولی اینکه تنها مسئول امنیت کلید های خصوصی خودتان هستید کمی ریسک به نظر می آید چون در صورت فراموشی راهی برای بازیابی وجود ندارد. درعین حال بخاطر ذخیره نشدن در سرور شخص ثالث امکان هک آن نیز وجود ندارد. وقتی خودتان کنترل دارایی خود را دارید کسی توان مسدود کردن آن را ندارد در حالی که در کیف پول های حضانتی امکان مسدود شدن آن تحت شرایطی مانند تحریم و … وجود دارد.

 

دو اصطلاح پرتکرار در دنیای کیف پول های ارز دیجیتال

کیف پول چند امضایی

نوعی جالب از کیف پول هاست که برای ورود و یا ارسال یک معامله به دو یا بیشتر از دو کلید خصوصی نیاز دارد. قبل از هر نقل و انتقالی باید تمام کاربرانی که در شکل گیری این کیف پول دخیل بوده اند ، با آن تراکنش موافقت کنند. این نوع کیف پول گزینه‌ی مناسبی برای خانواده‌ها و یا شرکت‌ها می باشد.

کیف پول چند ارزی

بعضی کیف پول ها از چند ارز و بعضی فقط از یک نوع ارز پشتیبانی میکنند. بعضی از آنها حتی اجازه میدهند که یک ارز را به ارز دیگر تبدیل کنید ؛ این قابلیت از طریق یک سرویس شخصی ثالث به نامShift  Shape انجام می‌شود. اگر کیف پول چند ارزی شما نتواند ارزها را به یکدیگر تبدیل کند، شما باید آن‌ها را به خارج از کیف پول خود برده و در محل دیگری تبدیل کنید.

 

کلام آخر

هرکدام از کیف پول های موجود دارای مزایا و معایبی هستند که شما باید باتوجه به شرایطی که از یک کیف پول میخواهید نوع مناسب خودتان را انتخاب کنید. در اصل انتخاب کیف پول مناسب یک قدم مهم برای شروع فعالیت در این حرفه است.

دیدگاه کاربران
  • وفا بوتراب 15 دسامبر 2023

    خیلی عالی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات آموزشی

بررسی جامع‌صرافی بینگ اکس‌

بررسی جامع‌صرافی بینگ اکس‌

صرافی بینگ اکس یکی از پلتفرم‌های معاملاتی آنلاین است که امکان خرید ...
11 ماه قبلمشاهده
نقد و بررسی جامع بروکر ویندزور

نقد و بررسی جامع بروکر ویندزور

ویندزور بروکرز (Windsor Brokers) یک کارگزار پیشرو در حوزه تجارت ارز است، ...
11 ماه قبلمشاهده
بررسی جامع‌صرافی مکسی

بررسی جامع‌صرافی مکسی

صرافی مکسی یکی از صرافی‌های برجسته و معتبر در ایران است که ...
11 ماه قبلمشاهده
نقد و بررسی جامع بروکر آمارکتس

نقد و بررسی جامع بروکر آمارکتس

بروکر آمارکتس، یک شرکت بین‌المللی در حوزه تجارت آنلاین است که از ...
11 ماه قبلمشاهده
نقد و بررسی جامع بروکر الپاری

نقد و بررسی جامع بروکر الپاری

آلپاری (Alpari) یک بروکر معتبر در حوزه معاملات مالی آنلاین است. این ...
11 ماه قبلمشاهده
بررسی و نقد جامع بروکر اوربکس

بررسی و نقد جامع بروکر اوربکس

بروکر اوربکس (Orbex) یک شرکت کارگزاری است که در بازارهای مالی فعالیت ...
11 ماه قبلمشاهده
نقد و بررسی جامع بروکر لایت فارکس

نقد و بررسی جامع بروکر لایت فارکس

تاریخچه و سابقه بروکر لایت فارکس   بروکر لایت فارکس (LiteForex) یک ...
11 ماه قبلمشاهده
نقد و بررسی جامع بروکر اینوسلو

نقد و بررسی جامع بروکر اینوسلو

اِینوسِلو یک کارگزاری نسبتاً جدید در بازار فارکس است که در قزاقستان ...
11 ماه قبلمشاهده
سبک RTM بهتره یا ICT

سبک RTM بهتره یا ICT

پرایس اکشن یا عملکرد قیمت، یک روش تحلیلی در بازارهای مالی است ...
11 ماه قبلمشاهده
نحوه ترید با‌ الگوی Cup and handle

نحوه ترید با‌ الگوی Cup and handle

الگوی "Cup and Handle" یک الگوی نموداری در تحلیل تکنیکال است که ...
11 ماه قبلمشاهده
0
    سبد خرید شما
    سبد خرید شما خالی است