آکادمی آرتامن | آموزش ترید ،ارز دیجیتال و فارکس

۰ تومان
0

آشنایی با داوجونز (Dow Jones)

آشنایی با داوجونز (Dow Jones)

آشنایی با داوجونز (Dow Jones)

شاخص داوجونز با نماد DJI نمایش داده می شود و آهنگ تغییرات 30 شرکت از بزرگترین شرکت‌ های ایالات متحده را گزارش می ‌کند. این شرکت شامل 30 سهام از بخش‌ های مختلف از جمله مواد، کالا های مصرفی، امور مالی، مراقبت ‌های بهداشتی، صنعت، نفت و گاز، فن ‌آوری، مخابرات و خدمات عمومی است.

هر زمانی که شاخص اقتصادی داوجونز روند صعودی به خود بگیرد به معنی این است که رشد اقتصادی آمریکا به طور کلی رو به پیشرفت و توسعه می ‌باشد و بدیهی است زمانی که این شاخص روند نزولی داشته باشد، وضعیت کلی اقتصاد آمریکا چندان مطلوب به نظر نمی‌ رسد. . این شاخص حدودا صد سال قبل از سوی سه نفر یعنی چارلز داو، ادوارد جونز و چارلز برگسترسر ایجاد شد. علاوه ‌بر این شاخص، شرکتی را نیز تاسیس کردند که از سال 1882 تاکنون به فعالیت خود ادامه می ‌دهد.

به صورت کلی روند داوجونز در دراز مدت همیشه صعودی و رو به بالا است و این امر کاملا قابل رویت و مشاهده است همچنین می توان گفت به دلیل نوسان های بسیار زیادی که بازار دارد، قادر است به صورت روزانه سود های فراوانی را نصیب تریدرهای خود کند.

 

نحوه محاسبه داوجونز

داوجونز یکی از شاخص ‌هایی است که بیشترین استفاده را دارد و نقش اساسی در بازار بورس را ایفا می ‌کند. با این شاخص، مردم درآمد و سرمایه ‌گذاری های خود را مدیریت می ‌کنند. اغلب سرمایه گذاران از شاخص  DJIبرای مقایسه عملکرد دارایی ‌های خود استفاده می ‌کنند و حتی می‌ توانند در همان DJI سرمایه ‌گذاری کنند.

فرمول محاسبه ی شاخص داوجونز بصورت وزنی تعریف شده است؛ یعنی سهام هایی که بزرگتر هستند و با قیمت بیشتری معامله می شوند، وزن بیشتری نسبت به بقیه سهام ها در بازار دارند و تاثیر بیشتری بر روی این شاخص می گذارند و سهام ها با وزن کمتر تأثیر کمتری در عدد شاخص خواهند داشت.

آشنایی با داوجونز (Dow Jones)

معانی نماد ها در فرمول بالا :

TEPIX بازدهی شاخص موردنظر

Pit قیمت شرکت i ام در زمان t

Qit تعداد سهام منتشره شرکت i در زمان t

Dt عدد پایه در زمان t

 

عوامل موثر بر قیمت داو جونز

قیمت داو جونز تحت تاثیر چندین عامل فنی و مهم قرار دارد که با اقتصاد ایالات متحده مرتبط است. سیاست پولی فدرال رزرو، نرخ ارز خارجی، گزارش‌ های درآمد، قیمت کالا ‌ها و تحولات عمده در اقتصاد آمریکا، معمولا بر قیمت داو جونز تاثیر می ‌گذارد.

علاوه بر این، نمودار داو جونز تحت تاثیر جنگ ‌های تجاری بین کشورها هم قرار می‌گیرد (مانند جنگ اقتصادی ایالات متحده و چین)، با این حال مشخص نیست که این عوامل همیشه شاخص‌ ها را در جهت دلخواه حرکت دهند. تریدرهای حرفه ‌ای صرفا یک عامل را تجزیه و تحلیل نمی ‌کنند و عوامل مختلف را در تحلیل خود کنار یکدیگر قرار می ‌دهند.

معامله‌ گران داو جونز اغلب روند‌ ها را با استفاده از میانگین متحرک 200 روزه مشخص می ‌کنند. میانگین متحرک 200 دوره‌ ای به سادگی در نمودار روزانه اعمال می‌ شود، و زمانی که قیمت دارایی بالاتر از این سطح باشد، تریدرها می ‌توانند به دنبال موقعیت‌ های خرید بگردند. زمانی که قیمت‌ به زیر سطح 200 عبور می ‌کند، عکس آن اتفاق می ‌افتد و تریدرها به دنبال موقعیت ‌های فروش می‌ گردند.

 

مزایای کاربردی داو جونز

 

ابزاری برای نظارت بر بازار

زمانی که 30 شرکت بزرگ بورس آمریکا توسط داوجونز بررسی می شود ، درک صحیحی از آنچه در بازار درحال رخ دادن می باشد به شما می دهد و روند کلی به طور کامل مشخص می شود.

ابزاری برای کاهش ریسک سرمایه گذاری

برای کاهش ریسک می توان به جای خرید از هر 30 شرکت به صورت داخلی، این شاخص را خرید. با خرید شاخص داو جونز، به تعداد زیادی از سهام شرکت ‌های بزرگ دست پیدا خواهید کرد و سبد شما تنوع چشمگیری خواهد داشت ؛ درواقع با استفاده از این استراتژی می ‌توانید موقعیت ‌های متعددی را بدون پرداخت حق معامله خریداری کنید.

ابزاری برای بررسی آینده بازار

برای پیش بینی اینکه سهام مورد نظر شما دچار افزایش قیمت می ‌شود یا خیر می ‌توان روند آتی یک سهم یا ارز را با ضریب بتا در مقایسه با شاخص داوجونز مورد ارزیابی قرار داد.

 

آیا ایرانی ها می توانند در داوجونز سرمایه گذاری کنند؟

بله، شما به عنوان یک ایرانی می توانید در داوجونز معامله کنید و سرمایه گذاری کنید؛ اما باید دقت داشته باشید که شاخص ها ممکن است تحت تاثیر اخبار و شرایط اقتصادی حرکاتی خارج از تحلیل تکنیکال داشته باشند و این امر موجب افزایش ریسک سرمایه گذاری شما شود.

 

چرا شرکت ‌های بزرگی چون آمازون، فیسبوک و گوگل جزء سهام داوجونز در فارکس نشده ‌اند؟

زیرا این شرکت ‌ها دارای تراکنش‌های مالی بالایی هستند و وزن این تراکنش‌ ها بسیار زیاد است؛ پس امکان ادغام آن‌ ها با میانگین داوجونز وجود ندارد؛ زیرا اگر آن‌ ها وارد شاخص داوجونز شوند، وزن این شاخص به سرعت به سمت تغییرات این شرکت ‌های غول آسا میل پیدا می‌ کند و دیگر به عنوان یک میانگین صحیح نشان دهنده سلامت و روند بازار نیست.

 

چگونه شاخص داو جونز را معامله کنیم؟

با توجه به اینکه نماد داو جونز یک شاخص است و نه یک سهم، معامله در این نماد به صورت مستقیم صورت نمی ‌گیرد. بلکه معاملات در نماد داو جونز از طریق قراردادهای آتی (futures) و ETFها (صندوق‌های معاملاتی) انجام می‌ شود. در روش ETF ، به جای استفاده از مشتقات، ما می ‌توانیم نماد داوجونز را با خرید تمام سهام تشکیل دهنده آن معامله کنیم.

قرارداد های آتی داو جونز (Dow Jones Futures) یکی از ابزارهایی هستند که برای معامله در بازار داو جونز در دسترس است. این قرارداد ها، به صورت استاندارد و با تعیین یک تاریخ انقضا (expiration date)، برای خرید و فروش در بورس معامله می ‌شوند. معامله در قرارداد های آتی داو جونز، برای سرمایه‌ گذاران حرفه‌ ای و با تجربه مناسب است.

همچنین، صندوق ‌های معاملاتی مرتبط با داو جونز مانندDIA  و DJIA، به سرمایه ‌گذاران امکان می ‌دهند تا با سرمایه ‌گذاری در این صندوق‌ ها، به دنبال عملکرد شاخص داو جونز با توجه به نسبت وزنی سهم ‌های مختلف آن باشند.

برای سرمایه‌ گذاران مبتدی که می‌ خواهند پرتفوی طیف گسترده‌ ای از بخش ‌ها را تحت نظر داشته باشند، شرکت ‌های میانگین صنعتی داوجونز نقطه شروع خوبی برای تحقیق هستند. به ویژه اگر به دنبال سرمایه‌ گذاری در شرکت ‌های تراشه بلو، که به طور کلی پایدارترین و سود آورترین سهام هستند، صادق است.

برای معامله و خرید و فروش این شاخص ابتدا باید دقت کنید که آیا بروکر شما امکان خرید و فروش این نماد را فراهم می‌ کند یا خیر. اگر این امکان میسر بود وارد برنامه متاتریدر در بخش Symbols شوید، روی گزینه Equity Indexes کلیک کرده تا زیرمجموعه ‌های آن را مشاهده کنید. در نهایت روی گزینه US30Cash یا US Wallstreet 30 Index کلیک کنید تا شاخص داوجونز به شما نمایش داده شود. بدین صورت قادر به معامله‌ ی این شاخص خواهید بود.

 

آیا می توان سهام Dow Jones را خریداری کرد؟

شما نمی توانید از طریق  شاخص داوجونز نسبت به خرید و فروش سهام اقدام کنید اما می توانید با سرمایه گذاری در سهام آن از نتیجه عملکرد آن در بازار بهره ببرید. این سرمایه گذاری شامل خرید سهام 30 شرکتی است که در تعیین قیمت متوسط صنعتی داو جونز نقش مهمی دارند.

شما می توانید سهام هر 30 عدد شرکتی را که در میانگین صنعتی داو جونز موجود هستند را خریداری نمایید.

ویا این امکان که خرید سهام مستقیم انجام شود وجود دارد. بیشتر بروکرها در معاملات کمیسیون دریافت نمی کنند و خیلی از آنها  سرمایه گذاری سهم جزئی رامناسب می دانند.

دیگر آنکه سهام را در ETF  که متمرکز بر بر  شاخص داوجونز در فارکس می باشد را خریداری کنید.اگر در  ETF  سهام خریداری کنید بسیار آسانتر از سرمایه گذاری  جداگانه روی 30 شرکت است.

 

برای معامله شاخص داوجونز در فارکس  رعایت مواردی لازم است:

دانستن نکات تکنیکالی و فاندامنتالی  مهم است؛ ما باید در مورد هر نمادی که قصد معامله آن را داریم اطلاعات کاملی داشته باشیم، این امر به ما کمک می کند که معامله موفق تری داشته باشیم.

باید از زمان انجام معامله شاخص داوجونز که با شروع بازارهای نیویورک می باشد اطلاع داشته باشیم. البته چنانچه  قرارداد های آتی داوجونز را بخواهید معامله کنید، به طور 24 ساعته در متاتریدر قابل معامله می باشند.

همینطور میزان مارجینی هم که برای این معامله لازم است بالاست. بنابراین در نظر داشته باشید که با مارجین پایین وارد معامله داو جونز نشوید چون ریسک معامله شما بالا می رود.

 

داوجونز در فارکس

نماد داو جونز در بازار فارکس در کنار جفت ارزها نمایان می ‌شود. بنابراین اگر یک تریدر بخواهد این نماد را خرید و فروش کند لازم است در متاتریدر خود به بخش اضافه کردن نماد ها برود و گزینه Show All  را انتخاب کند. به این ترتیب شاخص داو جونز و تعداد زیادی نماد دیگر برای او قابل دسترس خواهد بود و می‌تواند اقدام به خرید و فروش آنها کند.

داو جونز در بروکر آلپاری

این بروکر این امکان را برای مشتریان خود فراهم کرده که بتوانند شاخص داو جونز را معامله کنند. این شاخص در بروکر آلپاری با نماد wallst30 نشان داده می ‌شود. نام کامل این شاخص    Dow Jones Industrial Average است.

نکته‌ ای که تریدرها باید مد نظر قرار بدهند این است که برای معامله این نماد در حساب ‌های STANDARD.MT4، ECN.MT4 و PROECN.MT4 باید حداقل با حجم 0.1 لات وارد معامله شوند.

داوجونز در بروکر آمارکتس

بروکر آمارکتس نیز برای تریدرهای فعال خود امکان معامله روی این شاخص را فراهم کرده است. تریدر برای معامله شاخص داو جونز در بروکر آمارکتس باید به این نکات توجه داشته باشد:

  • تریدر باید برای معامله این شاخص یکی از حساب‌های standard، ecn و یا pro ecn داشته باشد.
  • باید از پلتفرم معاملاتی متاتریدر استفاده کند.
  • با حداقل حجم 0.1 لات معامله خود را انجام دهد.
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات آموزشی

بررسی جامع‌صرافی بینگ اکس‌

بررسی جامع‌صرافی بینگ اکس‌

صرافی بینگ اکس یکی از پلتفرم‌های معاملاتی آنلاین است که امکان خرید ...
8 ماه قبلمشاهده
نقد و بررسی جامع بروکر ویندزور

نقد و بررسی جامع بروکر ویندزور

ویندزور بروکرز (Windsor Brokers) یک کارگزار پیشرو در حوزه تجارت ارز است، ...
8 ماه قبلمشاهده
بررسی جامع‌صرافی مکسی

بررسی جامع‌صرافی مکسی

صرافی مکسی یکی از صرافی‌های برجسته و معتبر در ایران است که ...
8 ماه قبلمشاهده
نقد و بررسی جامع بروکر آمارکتس

نقد و بررسی جامع بروکر آمارکتس

بروکر آمارکتس، یک شرکت بین‌المللی در حوزه تجارت آنلاین است که از ...
8 ماه قبلمشاهده
نقد و بررسی جامع بروکر الپاری

نقد و بررسی جامع بروکر الپاری

آلپاری (Alpari) یک بروکر معتبر در حوزه معاملات مالی آنلاین است. این ...
8 ماه قبلمشاهده
بررسی و نقد جامع بروکر اوربکس

بررسی و نقد جامع بروکر اوربکس

بروکر اوربکس (Orbex) یک شرکت کارگزاری است که در بازارهای مالی فعالیت ...
8 ماه قبلمشاهده
نقد و بررسی جامع بروکر لایت فارکس

نقد و بررسی جامع بروکر لایت فارکس

تاریخچه و سابقه بروکر لایت فارکس   بروکر لایت فارکس (LiteForex) یک ...
8 ماه قبلمشاهده
نقد و بررسی جامع بروکر اینوسلو

نقد و بررسی جامع بروکر اینوسلو

اِینوسِلو یک کارگزاری نسبتاً جدید در بازار فارکس است که در قزاقستان ...
8 ماه قبلمشاهده
سبک RTM بهتره یا ICT

سبک RTM بهتره یا ICT

پرایس اکشن یا عملکرد قیمت، یک روش تحلیلی در بازارهای مالی است ...
8 ماه قبلمشاهده
نحوه ترید با‌ الگوی Cup and handle

نحوه ترید با‌ الگوی Cup and handle

الگوی "Cup and Handle" یک الگوی نموداری در تحلیل تکنیکال است که ...
8 ماه قبلمشاهده
0
    سبد خرید شما
    سبد خرید شما خالی است