آکادمی آرتامن | آموزش ترید ،ارز دیجیتال و فارکس

تومان
0

اسمارت مانی مایکل چیست؟

اسمارت مانی مایکل چیست؟

اسمارت مانی مایکل چیست؟

Ict یا Inner circle trader یکی از دوره‌ های جامع معاملاتی بر اساس سبک اسمارت مانی است که همچنین یکی از سبک‌ های معروف در پرایس اکشن می باشد. سبک ICT را سبک یا استراتژی ict مایکل نیز می ‌نامند چرا که بنیان ‌گذار این روش اقای مایکل هدلستون بود. هدلستون سال‌ های زیادی را در موسسات مالی فعالیت کرد. او یکی از افرادی بود که در موسسات مالی مختلف، تحلیل ‌گری سرمایه انجام می ‌داد. او توانست روش خود را به بازار‌های زیادی مانند سبک ICT فارکس وارد کند. امروزه افراد و تحلیل‌ گران زیادی از روش‌ او برای تحلیل استفاده می ‌کنند.

به گفته خود مایکل هادلستون این روش را به واسطه مهندسی معکوس و شناخت بهتر الگوریتم‌ های معاملاتی بانکی و اختراع کرد. او سال‌ها تجربیات خود را در قالب یک دوره آموزشی جمع آوری کرده است که حاصل آن دوره معاملاتی ICT شده است.

سبک ‌های اسمارت مانی با ایده گرفتن از سبک ict مایکل هدلستون به وجود آمده اند که پایه و اساس آن‌ بر اساس نقدینگی و لیکوییدتی در بازار است. تجربه در شناسایی سطوح به دست آمده بر اساس این سبک حرف اول و آخر را می ‌زند.

 

 

پرایس اکشن ict چیست؟

پرایس اکشن ICT یک سبک معاملاتی است که برای انجام معاملات در بازارها مورد استفاده قرار می‌گیرد و ساده ‌ترین و کاربردی ‌ترین نگاه‌ ها را به بازارهای مالی دارد.

با روش ICT می ‌شود از ناکارآمدی ‌ها و ضعف‌ های بازار استفاده کرد. همچنین، از حرکت‌ های کوچک قیمت که ممکن است مورد توجه دیگر معامله ‌گران قرار نگیرد، سود برد. این سبک از معامله به تریدرهای خرد کمک می ‌کند تا همسو با رفتار بازارگردانان عمل کنند و در دام تله ‌های بازار نیفتند.

در اصل روش ICT در نمودارهای قیمت، سطوح و قیمت‌ هایی را جستجو می ‌کند؛ که در آنجا، اسمارت مانی یا پول هوشمند وارد مارکت شده و از این طریق، رفتار و آینده دارایی را تحلیل و بررسی می ‌کند.

تعداد زیادی از معامله‌ گران و سرمایه گذاران بازارهای مالی و به خصوص بازار فارکس، از این پرایس اکشن استفاده می کنند چرا که ICT مولتی تایم فریم است؛ یعنی در تمام بازه های معاملاتی از جمله کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت قابل استفاده است.

 

مزایای ict

بررسی موشکافانه ی سشن ها و رفتار های قیمتی  در سشن ها و سایکل های روزانه و هفتگی

بررسی و تحلیل تاثیرات نقدینگی و رفتار قیمت در مارکت با این نگاه

طرح ریزی مرحله به مرحله از بازار دارایی مورد نظر، با استفاده از ابزارهای پرایس اکشن

عدم نیاز به ابزار پیچیده تکنیکالی و اجرای ساده در عین کاربرد زیاد

بررسی و تحلیل مدارک قانونی متفاوت و تاثیر آن‌ها برهم

بررسی لیکوییدیتی

معایب ict

درک درست از ساختار حرکت قیمت و تایم فریم ها و الویت های خرید و فروش و بهینه سازی نواحی وجود ندارد و از مباحثی هستند که ضعف به نسبت به آشکاری در سبک ICT از آن مشاهده می‌ کنیم.

در هر صورت ممکن است بازارگردان‌ ها به گونه‌ ای عمل کنند که بتوانند ما را فریب دهند.

 

سبک ICT در کدام بازار ها کاربرد دارد؟

بر روی تمام بازارهای دارای نقدینگی و شناوری بالا از جمله، بازار ارز جهانی(فارکس)، ارز دیجیتال (کریپتوکارنسی) و سهام و بورس (استاک مارکت) جواب می ‌دهد. سبک ICT برای تمام تایم فریم های موجود در بازار نیز مناسب است اما مبدع این سبک آقای مایکل هادلستون بیشتر ترید های میان روزی یعنی در تایم فریم های میانی، 1 ساعته یا 15 دقیقه را به عنوان مثالها مطرح می ‌کند.

 

ترکیب کدام سبک ها با ICT می‌ تواند آن را بهینه تر کند؟

– البروکس؛ برای شناخت عمیق تر کندل ها و تمایلات کندل ها

– آدام گریمز و خاکستر TREX ؛ برای پیوت ها و انواع و اقسام آنها

– وایکوف؛ برای شناخت ساختار های چرخه ی بازار و ایونت های کلان قیمت در چارت

 

مفاهیم پایه آموزش پرایس اکشن ICT

نقدینگی (Liquidity)

اسمارت مانی مایکل چیست؟

این مفهوم در بازارهای مالی به میزان دارایی در دسترس معامله‌ گران و سرعت تبدیل دارایی به پول نقد اشاره دارد. دارایی ‌های با نقدینگی بالا به راحتی و با کمترین تغییرات قیمت به پول نقد تبدیل می‌ شوند، در حالی که دارایی‌های با نقدینگی پایین نیازمند زمان و تلاش بیشتری برای تبدیل به پول نقد هستند. نقدینگی کافی باعث کاهش احتمال تغییرات شدید و ناگهانی در قیمت ‌ها و ایجاد استحکام در بازار می ‌شود.

در سبک ICT دو نوع نقدینگی خرید و فروش داریم. نقدینگی خرید در جایی شکل می ‌گیرد که خریداران حد ضرر خود را قرار داده‌ اند. در مقابل، نقدینگی فروش سطحی در نمودار است که فروشندگان حد ضرر خود را تنظیم کرده ‌اند.

خلا نقدینگی (Liquidity Void)

خلا نقدینگی به وضعیتی در بازارهای مالی اشاره دارد که در آن نرخ تبدیل نقدینگی از دارایی ‌های مالی به دلار یا واحد پولی دیگر به شدت افت می ‌کند و در نتیجه، تبادل و خرید و فروش دارایی ‌ها با مشکل مواجه می ‌شود. این وضعیت معمولاً در زمان ‌های بحرانی اقتصادی، نوسانات شدید بازار یا عدم قطعیت اقتصادی به وجود می ‌آید. در این وضعیت سفارشات خرید و فروش کافی در بازار وجود ندارند و  حرکات نمودار قیمتی بدون پیروی از الگوهای خاص بوده و در نتیجه معامله‌ گران به سختی می ‌توانند دارایی ‌های خود را به نقدینگی تبدیل کنند.

خلا نقدینگی به دلیل تغییر ناگهانی و سریع قیمت اتفاق می‌ افتد. در این شرایط در برخی قیمت‌ ها هیچ معامله ‌ای انجام نمی ‌شود و تنها با یک حرکت شارپ قیمت به سمت بالا یا پایین حرکت می ‌کند. انتظار می‌ رود که قیمت دوباره به این منطقه بازگردد و این خلا را پر کند. در ۵۰ درصد از مواقع این اتفاق رخ می‌ دهد و قیمت باز می‌ گردد. خلا نقدینگی باعث عدم تعادل در بازار می ‌شود.

اردربلاک (Order block)

سرمایه گذاران و مالکین نقدینگی های بزرگ بازارهای مالی، همیشه رد پای خود را در اوردر بلاک ها باقی می ‌گذارند. سفارشات زیادی در این منطقه تنظیم شده‌ اند که همین امر موجب ایجاد حمایت یا مقاومت شده است. با نزدیک شدن قیمت به این سطوح، این سفارشات بزرگ می ‌توانند فشار خرید یا فروش را جذب کنند و باعث معکوس شدن روند یا تثبیت قیمت شوند.

دو نوع اوردر بلاک صعودی و نزولی برای استفاده در استراتژی پرایس اکشن ICT داریم.

در صورتی که پنج کندل نزولی در پی یکدیگر بعد از تشکیل یک کندل صعودی تشکیل شود و قیمت مجدداً به محدوده قیمتی کندل صعودی باز گردد، اوردر بلاک نزولی ایجاد می‌شود. با تکمیل الگوی اوردر بلاک نزولی انتظار افت قیمت را داریم.

در صورتی که پنج کندل صعودی در پی یکدیگر بعد از تشکیل یک کندل نزولی تشکیل شود و قیمت مجدداً به محدوده قیمتی کندل نزولی باز گردد، اوردر بلاک صعودی ایجاد می ‌شود. با تکمیل الگوی اوردر بلاک صعودی انتظار رشد قیمت را داریم.

اسمارت مانی مایکل چیست؟

استاپ هانت (Stop Hunt)

برخی از معامله‌ گران یا شرکت ‌های معاملاتی با نفوذ به بازار و شناسایی یک روند، حد ضرر سفارشات معامله گران خرد را فعال می ‌کند و سپس روند قیمتی را ادامه می‌ دهد و در این زمان استاپ هانت رخ می دهد. در واقع فردی که یک معامله انجام داده و برای سفارش خود حد ضرر تعیین کرده، پس از مدتی قیمت به حد ضرر برخورد می ‌کند و معامله به پایان می ‌رسد. در این صورت فرد با ضرر از معامله خارج می ‌شود اما، روند در جهتی که معامله قرار داشت به حالت قبل بر می‌ گردد و فرد دیگری از این ضرر او سود می ‌برد.

اسمارت مانی مایکل چیست؟

BMS در پرایس اکشن ict

در بازارهای نوسانی همانند ارزهای دیجیتال و فارکس، قیمت همیشه در حال نوسان می ‌باشد.   در این بازار ها پیدا کردن نقطه برگشت کار دشواری به حساب می آید که با استفاده از شکستن کف یا سقف محدوده ترید، روند بازار معلوم می‌ شود. اگر کف شکسته شود روند ما در تایم تحلیلی نزولی خواهد بود، اما اگر سقف شکسته شود روند تحلیلی صعودی خواهد بود.

شکست ساختاری یا همان BMS به شکستن کف یا سقف محدوده ترید گفته می شود.

در صورتی که BMS جدید در خلاف جهت BMS ‌های قبلی رخ دهد، ستاپ تغییر در ساختار بازار ظاهر می شود. برای اینکه از جمع ‌آوری نقدینگی و سپس تغییر جهت قیمت مطمئن شویم باید منتظر تغییر در ساختار بازار بمانیم.

واگرایی در پرایس اکشن ICT

واگرایی یا همان حباب زمانی رخ می ‌دهد که قیمت دارایی خاصی، جهت مخالفی را با یک شاخص فنی انتخاب کند. واگرایی به شما می ‌گوید که ممکن است روند قیمتی تغییر کند و جهتی برعکس طی کند. RSI و MACD از ابزار‌هایی هستند که واگرایی را به شکلی ساده به شما نشان می ‌دهند.

اسمارت مانی مایکل چیست؟

ساختار بازار در ict

اسمارت مانی مایکل چیست؟

محدوده تجمیع (Accumulation)

به در جا زدن قیمت برای جمع آوری سفارشات گفته می شود، بعد از این درجا زدن قیمت حرکت صعودی پیدا کرده و حتما باید قبل از این درجا زدن حرکت قیمت نزولی بوده باشد.

محدوده باز تجمیع (Re-Accumulation)

به درجا زدن قیمت برای جمع آوری سفارشات گفته می شود، بعد از این درجا زدن و یا صبر کردن، قیمت حرکت صعودی پیدا می کند، حتما باید قبل از درجا زدن نیز حرکت قبلی قیمت نزولی بوده باشد.

محدوده توزیع یا اکسپنشن (Expasion)

به درجا زدن قیمت برای جمع آوری سفارشات گفته می شود، اما بعد از این درجا زدن و صبر کردن قیمت، نزول داشته و این در حالیست که حرکت قبلی قیمت صعودی بوده است.

محدوده بازگشت یا باز توزیع (Re-Distribution)

به درجا زدن قیمت برای جمع آوری سفارشات گفته می شود، بعد از این درجا زدن قیمت حرکت نزولی پیدا می کند، حتما باید قبل از درجا زدن حرکت نزولی باشد.

 

اندیکاتور فیبوناچی در پرایس اکشن ict

ابزار فیبوناچی ریتریسمنت (Fibonacci Retracement) یک ابزار تحلیلی است که در تحلیل تکنیکال بازارهای مالی مانند بازارهای سهام، فارکس، و کریپتوکارنسی استفاده می ‌شود. این ابزار بر اساس نسبت ‌های مشخصی از دنباله فیبوناچی ساخته شده است و به ترسیم سطوح مهم پتانسیلی در نمودارهای قیمتی کمک می ‌کند. از طریق سطوح حمایت و مقاومتی که توسط ابزار فیبوناچی ریتریسمنت شکل می‌ گیرند، معامله‌ گران می‌ توانند تصمیم ‌گیری ‌های بهتری در مورد ورود یا خروج از معاملات خود بگیرند.

در سبک ‌ICT از این ابزار برای پیدا کردن نقطه بهینه (OTE) ورود یا خروج معامله استفاده می ‌شود. این اندیکاتور را در یک روند قیمت بر روی پایین ‌ترین کف به بالاترین سقف پیاده می‌ کنیم. با استفاده از درصد های مهم و مناطقی که نشان می ‌دهد می ‌توانیم نقاط مهم را شناسایی کنیم.

حد تعادل (Equilibrium): به نقطه‌ ای در بازار اشاره دارد که تقاضا و عرضه برای یک کالا یا خدمات با هم برابر می ‌شوند. این نقطه تعادل نشان‌ دهنده تعادل اقتصادی در بازار است و معمولاً با یک قیمت خاص متناظر است. در این نقطه، میزان تقاضای سفارشات خرید خریداران با تعداد سفارشات عرضه شده از سمت فروشندگان برابر است. زمانی که این اندیکاتور در محدوده ذکر شده قرار می‌ گیرد، حط وسط که در سطح ۵۰ درصد ظاهر می‌ شود، به‌عنوان حد تعادل در نظر گرفته می ‌شود. این سطح قیمت را به دو منطقه ارزان ‌فروشی و گران ‌فروشی تقسیم می ‌کند. قیمت با لمس این سطح وارد فاز اکسپنشن می ‌شود.

گران فروشی (Premium): با فاصله گرفتن قیمت از حد تعادل به سمت بالا، قیمت وارد منطقه گران ‌فروشی یا پرمیوم خواهد شد. بهترین نقطه برای خرید در این ناحیه قرار دارد.

ارزان‌ فروشی (Discount):زمانی که قیمت از حد تعادل به سمت پایین حرکت کند، در منطقه ارزان ‌فروشی یا دیسکانت قرار می‌ گیرد. در این قسمت می ‌توان بهترین نقطه را برای فروش شناسایی کرد.

نهنگ ‌ها

نهنگ‌ ها(سرمایه‌ داران بزرگ) در بیشتر مواقع موجب ضرر سرمایه‌ گذاران خرد می ‌شوند؛ درواقع با ورود و خروج به بازار موجب ترس معامله ‌گران کوچک شده و آن‌ ها را به خروج ترغیب می ‌کنند. با استفاده از پرایس اکشن ict و اسمارت مانی قادر به شناسایی سرمایه‌ های بزرگ و پول هوشمند خواهید بود و از این طریق می توان بدون نیاز به اندیکاتورهای پیچیده ورود و خروج لیکوییدیتی را شناسایی کرد.

 

بهترین کتاب ها برای آموزش پرایس اکشن ICT

کتاب معامله گری به سبک ICT پیشرفته از ریچارد کوهن

«ریچارد کوهن» (Richard Cohen) در کتاب «معامله گری به سبک ICT پیشرفته» (Advanced ICT Institutional Trading) تمام مفاهیم مربوط به «پول هوشمند» (Smart Money Concept) و سبک ICT را از سطح مبتدی تا پیشرفته به‌ طور کامل آموزش داده است، در نتیجه شما می ‌توانید با مطالعه این کتاب به یک معامله ‌گر تمام وقت حرفه‌ ای تبدیل شوید.

کتاب ICT Trading

کتاب ICT Trading به چندین سطح تقسیم شده است؛ در بخش های ابتدایی کتاب دانشجویان با مبانی معامله‌ گری فارکس آشنا می ‌کند، از جمله ساختار بازار، تحلیل عملکرد قیمتی و تحلیل تکنیکال. در ادامه کتاب، معامله ‌گران تکنیک‌ های پیچیده‌ تر معامله‌ گری، استراتژی‌ های مدیریت ریسک و چگونگی طراحی یک استراتژی معاملاتی که با اهداف معامله ‌گر منطبق باشد، می ‌آموزند.

کتاب استراتژی معامله گری ICT Forex از جیمز جکول کینگ

همانطور که می‌ دانید اوردر بلاک (OB) به مناطقی گفته می ‌شود که تمام فعالیت ‌های خرید و فروش موسساتی در آن رخ داده است  و برای شکار ترید در سبک ICT مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

«جیمز جکول کینگ» (James Jecool King) در کتاب (ICT Forex Trading Strategy) «استراتژی معامله‌ گری ICT Forex» روش معامله‌ گری با اوردر بلاک را در پرایس اکشن ICT مورد بررسی قرار داده است و برخی از اصطلاحات رایج در سبک ICT نظیر «نقاط ورود بهینه»، «توزیع» و «اوردر بلاک» را به‌ طور کامل شرح داده است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات آموزشی

بررسی جامع‌صرافی بینگ اکس‌

بررسی جامع‌صرافی بینگ اکس‌

صرافی بینگ اکس یکی از پلتفرم‌های معاملاتی آنلاین است که امکان خرید ...
9 ماه قبلمشاهده
نقد و بررسی جامع بروکر ویندزور

نقد و بررسی جامع بروکر ویندزور

ویندزور بروکرز (Windsor Brokers) یک کارگزار پیشرو در حوزه تجارت ارز است، ...
9 ماه قبلمشاهده
بررسی جامع‌صرافی مکسی

بررسی جامع‌صرافی مکسی

صرافی مکسی یکی از صرافی‌های برجسته و معتبر در ایران است که ...
9 ماه قبلمشاهده
نقد و بررسی جامع بروکر آمارکتس

نقد و بررسی جامع بروکر آمارکتس

بروکر آمارکتس، یک شرکت بین‌المللی در حوزه تجارت آنلاین است که از ...
9 ماه قبلمشاهده
نقد و بررسی جامع بروکر الپاری

نقد و بررسی جامع بروکر الپاری

آلپاری (Alpari) یک بروکر معتبر در حوزه معاملات مالی آنلاین است. این ...
9 ماه قبلمشاهده
بررسی و نقد جامع بروکر اوربکس

بررسی و نقد جامع بروکر اوربکس

بروکر اوربکس (Orbex) یک شرکت کارگزاری است که در بازارهای مالی فعالیت ...
9 ماه قبلمشاهده
نقد و بررسی جامع بروکر لایت فارکس

نقد و بررسی جامع بروکر لایت فارکس

تاریخچه و سابقه بروکر لایت فارکس   بروکر لایت فارکس (LiteForex) یک ...
9 ماه قبلمشاهده
نقد و بررسی جامع بروکر اینوسلو

نقد و بررسی جامع بروکر اینوسلو

اِینوسِلو یک کارگزاری نسبتاً جدید در بازار فارکس است که در قزاقستان ...
9 ماه قبلمشاهده
سبک RTM بهتره یا ICT

سبک RTM بهتره یا ICT

پرایس اکشن یا عملکرد قیمت، یک روش تحلیلی در بازارهای مالی است ...
9 ماه قبلمشاهده
نحوه ترید با‌ الگوی Cup and handle

نحوه ترید با‌ الگوی Cup and handle

الگوی "Cup and Handle" یک الگوی نموداری در تحلیل تکنیکال است که ...
9 ماه قبلمشاهده
0
    سبد خرید شما
    سبد خرید شما خالی است